Efter sol kommer regn

Godagens!

Idag är det torsdagen den 25e juni och börsen rörde sig kring nollan under förmiddagen, men fick sig sedan en skjuts upp efter positiva nyheter angående SEB och penningtvättskandalen. Min egna trading har inte gått något vidare tyvärr då jag efter två gröna dagar åter fick se en röd dag.


2CureX - Lång

Köp: 16,25 Sälj: 15,95 Resultat: -450

2CureX är ett med tech bolag som är verksamma inom cancerbehandling. På en 6 månaders graf tyckte jag kursen såg intressant ut ur ett tekniskt perspektiv. Vid 3 olika tillfällen har kursen försökt bryta upp ovanför 14 kr men har inte lyckats så har därmed skapat en motståndsnivå.

Nu senaste dagarna har däremot aktien gått väldigt bra och tryckte med kraft upp kursen förbi motståndsnivån och upp till 16 kr. Tyckte det var extra imponerande att aktien steg närmre 5 procent igår när börsen var så svag.

Valde då att köpa aktien på morgonen då det dessutom kom en nyhet om att företaget hade erhållit en betalning. Ingen större nyhet men knappast baisse direkt. Var tråkigt nog ingen vidare omsättning i aktien och några säljordrar tryckte ner kursen rätt snabbt efter mitt egna köp. Den låga omsättningen gjorde mig osäker så valde att täcka mig relativt fort.

En lärdom av detta blir att försöka hålla sig till aktier med större omsättning, då det är lättare att följa prisutvecklingen och att få en uppfattning om var den är på väg.


NetEnt - Lång

Köp: 74,7 Sälj: 73,8 Resultat: -360

Läs gårdagens blogg för att förstå caset.

Evolution Gaming som gick så dåligt igår trodde jag skulle reparera sig idag. Gick då på morgonen lång i NetEnt då jag trodde att jag skulle få större procentuell utväxling i den aktien. Evo var dok svag och jag lyckades såklart någon sorts topp i Netent i princip. Kulkul!


Kindred Group - Lång

Köp: 54,6 Sälj: 54,02 Resultat: -236

Mitt på dagen kom denna nyhet i twitterflödet:

https://www.igamingbusiness.com/news/nl-court-orders-ksa-reassess-totalisator-licence-process

Vilket jag tolkade som att vara en positiv dom för Kindred i Nederländerna. Jag gick då lång i aktien med hopp om att nyheten skulle spridas och att andra skulle tolka nyheten på samma sätt. Tråkigt nog spreds sig aldrig nyheten och kursen föll något på eftermiddagen. Kanske hade nyheten tagits emot på annat sätt om det inte vore för sommarbörsen?


Mips - Kort

Sälj: 313,6 Köp: 311 Resultat: +128

Mips som tillverkar säkerhetssystem för hjälmar är enlig många väldigt högt värderat. När aktien dessutom var upp drygt 3,5 procent tyckte jag att det var dags att börja korta. Kursen trycktes dock vidare upp till 320 på grund av en stor aktör som kontinuerligt stod på köpsidan. På eftermiddagen kom det dock in fler säljare och kursen började tryckas ner. Jag hade halvbra timing i min exit men blev ändå en plusaffär till slut.


Streaken blev alltså inte längre än 2 dagar. Saldot är nu nere på cirka 45 000 igen. Trist! Nu är det en dag kvar innan sommaruppehåll för min del så vi hoppas på en riktigt bra sista dag.

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

Ciao

//FillorKill-praktikanten