Trevlig sommar!

What's poppin!

Idag är det fredagen den 26e juni och solen skiner. Börsen öppnade på plus och var stark på förmiddagen, men tappade momentum under eftermiddagstimmarna föll ner mot nollan. För mig var detta den sista tradingdagen (på kontoret iallafall) innan ett längre uppehåll fram till slutet på augusti.


Hansa Biopharma - Kort

Sälj: 172,7 Köp: 171 Resultat: +170

Igår efter stängning kom nyheten om att Hansa Biopharma har fått ett positivt utlåtande från CHMP (Committee for Medicinal Products for Human Use) för Idefirix, vilket är ett viktigt steg för dess kommersialisering. Detta var såklart en haussenyhet av rang och det var solklart att aktien skulle öppna väldigt mycket högre nu idag, frågan var bara hur mycket.

Aktien öppnade cirka 30 procent upp på kursen 182. Min uppfattning är att aktier i en situation som denna ofta öppnar väldigt högt och faller sedan en aning. Sen såg jag även att SEB höjde riktkursen till 175, vilket är en riktkurs för framtiden och inte nödvändigtvis en indikation om aktien ska värderas idag.

Med detta i bagaget valde jag att korta aktien (något sent) på 172,7 under de första minuterna av handeln. Kursen stod och svajade runt den kursen så jag blev lite orolig över att jag hade träffat botten, så ställde upp mig på säljsidan en bit ner för att kunna stänga positionen om den skulle dippa lite. Det visade sig att det inte var botten på rörelsen så jag fick min position stängd och kursen dippade ända ner till ca 164. Med lite mer is i magen hade denna trade kunnat bli riktigt bra haha!


SAS - Kort

Sälj: 8,865 Köp: 8,825 Resultat: +80

Två nyheter kom om bolaget. Dels har SAS sagt upp 500 piloter men också att Norge inte kommer vara med i finansieringen av bolaget. Norgenyheten var helt klart den större nyheten av dem två.

Jag som tidigare har fått se SAS gå bra på börsen trots dåliga nyheter var lite tveksam till om aktien skulle gå ner så avvaktade lite. Visade sig vara ett dåligt beslut då jag kom in ganska lågt på någon form av botten på morgontimmarna. Låg back ett bra tag under dagen men i och med den skakiga börsen på eftermiddagen kom kursen ner igen och jag täckte mig med en pyttevinst.

SAS verkar aldrig vilja falla krafitgt och det stör mig något enormt haha...


En fjuttig men ändå grön dag på börsen alltså. Saldot är kvar på cirka 45 000 kr med tillkomna courtageavgifter från igår.

Det är sjukt vad fort dessa 2 veckor har passerat! Det kommer ett separat blogginlägg inom kort där jag skriver mer om hur dessa veckor har varit och vad jag har lärt mig på kuppen. Men kan iallafall säga att det har varit otroligt kul och lärorikt. Hoppas ni också tycker det har varit kul att läsa om mina bra eller mindre bra affärer. I augusti fortsätter det!

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

Ha det gott!

//FillorKill-praktikanten