Disciplin & Timing

What´s up! Första handelsdagen i augusti och det är hausse på börsen. Omx gick upp kraftigt under morgontimmarna och var under dagen en bra bit norr om 2 procent. Även Dax var väldigt stark på förmiddagen och visade vägen för Omx. Det märks av att man spenderat lite tid borta från skärmarna, då fingertoppskänslan inte var perfekt haha. Förhoppningsvis förbättras dagsformen senare i veckan!

Med IGs handelsplattform finns bra möjligheter att handla diverse index, vilket är vart fokuset har legat under dagen.


Silver (500oz Minikontrakt) – Både korta och långa positioner – Resultat: -1240

Dagens stolpskott! Visade bra styrka under morgonen då marknaden också var het. Vid nivån kring 2682 hade kursen tidigare haft ett litet motstånd vilket jag hade i bakhuvudet. När rsi indikatorn också började peka på att råvaran var översåld blev jag sugen på att korta. Disciplinen var dock inte riktigt på plats och jag började korta för tidigt kring 2872 då några candlesticks formades som visade svaghet genom långa svansar ovanför kroppen (Går ej att se i grafen nedan då jag under dagen tittade på ett annat kortare tidsintervall på candlesticks). Jag hamnade snett direkt och stängde positionen runt 2680 då köpsidan åter kändes stark, så riktigt dåligt träffat helt enkelt.

Jag försökte korta råvaran ett par gånger till mitt på dagen utan någon större lycka. Jag testade även att gå lång vid 14.00 då aktien återigen fick lite fart uppåt, men lyckade dessvärre inte träffa rätt den gången heller. Timing är svårt!

Dagens utveckling på Silver nedan.


Omx30 (Sverige30Cash 20SK) – Kort vid 1780 & 1790,5 – Resultat: +286

Omx30 gick väldigt starkt på morgonen och det kändes som att det någon gång skulle komma en rekyl. Ett sätt att avgöra när denna rekyl ska komma är att kolla på instrumentet Average True Range (ATR), vilket mäter hur mycket marknaden rör sig i snitt per timme/dag/vecka beroende på inställningar. När marknaden då har rört lika mycket som ATR kan det då vara intressant att ta en position i motsatt riktning.

Jag var även här lite för tidigt in och började korta vid 1780 då flera candlesticks visade svaghet. Under en kort period låg jag på plus men sedan vände Omx upp och jag täckte på 1783. Vid 1790 gjorde jag återigen ett nytt försök som gick bättre. Jag täckte positionen i snitt vid ca 1787 och totalt sett blev handeln i Omx en vinst på 286.

Dagens utveckling på Omx30 nedan.


Mindre bra dag helt enkelt. Det som hände i både Silvret och Omx var att jag för snabbt tog positioner mot den tidigare rörelsen. Jag måste tänka mer på att ha disciplin i när jag tar en position för att kunna förbättra min timing. På kontot har jag nu 49 046 kr.

Bättre timing imorgon!

//Praktikanten

Vill du också handla med IG? Klicka HÄR!