OMX för hela slanten

Tjaba!

Idag är det tisdag och marknaden har varit ganska lugn under stora delar av dagen. Under de första 30 minuterna efter öppningen var både OMX och DAX starka, men den haussen försvann ganska snabbt därefter. Sedan när USA öppnade blev det lite mer fart på börsen och kurserna vände nedåt.

Fokus låg även denna dag på index, närmre bestämt OMX. En grej jag kom på att jag inte skrev något om igår är vilka transaktionskostnader som kommer när man handlar index som exempelvis OMX30 eller DAX. Istället för courtage är det en spread mellan köp och säljkursen som istället blir ens transaktionskostnad.

Känslan idag var bättre! Efter en okej start under morgonen var det lättare att hålla känslorna i styr och inte stressa in i något. Det var också skönt att lägga fullt fokus på endast ett index.


Omx30 (Sverige30Cash 20SK) - Flertalet långa och korta positioner - Resultat: +307

Dagsgrafen för OMX30 ovan.

I princip all handel idag skedde första halvtimmen 9.00-9.30 och efter öppningen i USA 15.30. Mitt på dagen var hela börsen verkligen dötrist! Det blev väldigt många transaktioner som jag höll väldigt korta perioder (se transaktionshistorik nedan) och tyckte att fungerade okej för mig. Jag tittade väldigt mycket på DAX och USA börsen för att avgöra när jag skulle gå kort eller lång. Så fort jag kände att en trade inte blev som jag tänkte mig stängde jag positionen för att inte åka på någon stor torskaffär.


Tror det blir mycket OMX handel framöver! Tycker att det finns många hjälpmedel till hands för att hitta en entry och exit, vilket jag tycker underlättar väldigt mycket med psykologin och att hitta någon form av struktur.

Förhoppningsvis blir det större rörelser under större delar av dagen imorgon!

Ha det gott! //Praktikanten

Vill du också handla med IG? Klicka HÄR!