Finns det en börsdjävul?

Tjäääna

Idag är det torsdagen den 27e augusti och börsen var långt in på dagen väldigt lugn. Sen när USA öppnade hände det grejer kan man lugnt säga på både råvarumarknader och valutamarknader. För mig gick i princip allt snett tråkigt nog. Det är efter dagar som dessa som man börja undra om det finns någon börsdjävul som ställer till allt för en.


OMX30 (Sverige30Cash 20SK) - Flera långa positioner - Resultat: -760

Efter gårdagens styrka i OMX var jag definitivt inställd på att framförallt gå lång idag. När OMX ganska snabbt tappade ett par punkter under de första minuterna gick jag lång i hopp om att marknaden skulle återfå styrka kort därefter, som har hänt många andra tillfällen. Men OMX och DAX var definitivt svagare denna morgon så jag stängde med förlust.

Dagsgraf nedan


Silver (500oz Minikontrakt) - Kort och lång position - Resultat: +10 (!)

Tog två mindre och snabba positioner i silvret idag då jag tyckte priset inte hängde med utvecklingen på guldet. Kanske inte har skrivit om det så mycket tidigare, men silvret är väldigt beroende av guldet. Lite på samma sätt som OMX följer andra större marknader som DAX och USA.

Sen kom MEGA-rörelsen... Strax innan öppningen i USA var chefen för FED, Jerome Powell, ute och pratade. Jag vet inte exakt vad han sa med marknaden reagerade snabbt och priset på guld och därmed silvret steg rakt upp i taket! Dom var dock inte där länge utan åkte RAKT ner i källaren kort därefter. Sjuuuk rörelse att se utvecklas live på skärmen.

Nu är frågan: Varför handlade jag inte på denna röresle??

Haussen gick alldeles för fort för att haka på och man var helt enkelt inte beredd. Baissen hade man dock kunnat lyckats korta, men psykologin var sjuk. Jag var rädd för att kursen endast samlade krafter rund 2780 för att sedan fortsätta raketresan uppåt, vilket sjukt nog kändes helt rimligt haha. Sen när kursen sjönk ytterliggare blev man istället rädd för att man missade sin möjlighet och kursen skulle börja konsolidera. Knappast...

I efterhand kanske det ser lätt ut, men att tro på att silvret ska tappa 130 punkter efter en sjuk hausse är nog inte många som gör...

Dagsgraf nedan


USD/SEK Mini - Lång vid ca 8,74 -Resultat: -813

En affär som är väldigt kopplad till guldet/silvret och som definitivt är den mest plågsamma hahah.

Dollarn har jag sneglat på under ett par dagar och jag tycker framförallt att kursen ser lockande ut på lite längre sikt ur ett TA perspektiv. När jag dessutom läste om dollarn i Eriks Hanséns morgonrapport för IG (Hett tips för den som ännu inte gör) blev jag ännu mer haussad då han också trodde på uppgång på lite längre sikt.

Med en någorlunda stark graf började tog jag en liten position i valutan och tänkte mig hålla positionen till imorgon. I början såg grafutvecklingen lovande ut, men sen kom Powell och förstörde kalaset...

Guldet och dollarn är till stor del negativt korrelerade, då många köper guld när dollarn är svag och vice versa. Därför åkte såklart dollarn på en käftsmäll av RANG när guldet gick som det gjorde. Sen när guldet vände skedde det exakt omvända i dollarn och gick rakt upp, som också var en sjuk rörelse att se.

I denna hets gjorde jag såklart helt fel och täckte mig med grov torsk, som den amatören man är haha! Kunde ju till och med gjort en ganska bra vinst om jag bara hade suttit stilla i båten. Wellwell, kan inte vara allt för arg på mig själv då detta verkligen var en sjuk rörelse som säkerligen många andra hobbytraders hamnade snett i.

Nånting jag dock verkligen kan med mig är att jag borde ha haft koll på att Powell skulle prata där innan öppningen. Proffsen som fokuserar på råvaror och valuta hade säkerligen stenkoll på det och satt och lyssnade.

Dagsgraf nedan


Life goes on som man brukar säga! Kan inte göra något annat än att bara ta lärdom från en dag som denna. Förhoppningsvis tar ni läsare också lärdom av detta, så behöver ni inte göra samma misstag som jag haha. Saldot är nere på rekordlåga 47 466,46. Imorn avslutar vi on a high!

Simma lugnt //Praktikanten

Vill du också handla med IG? Klicka HÄR!