Back To School

Morsning!

Idag är det fredagen den 28 augusti och börsen var bortsett från första timmen mycket lugn. USA börserna var likaså väldigt lugna. Detta var sista dagen för mig på kontoret, så hoppades på att avsluta med ett megavinst men så blev det inte riktigt. Wellwell, what doesn´t kill you makes you stronger!


OMX30 (Sverige30Cash 20SK) - Flera långa positioner - Resultat: -884

På morgonen öppnade marknaden väldigt svagt och tappade väldigt fort drygt 20 punkter. Då vi ändå fortfarande befinner oss i en bull marknad blev jag sugen på att gå lång. Dessutom har de första minuterna på mornarna ofta sett ut så att OMX snabbt tappat x antal punkter för att sedan snabbt rekylera upp en bra bit igen.

Jag gick initialt lång alldeles för tidigt, vid ca 1793, och när förlusten var för påfrestande för psyket täckte jag positionen med en torsk. Känslan hade snabbt förändrats till att marknaden kunde falla en bra bit till och det ville jag inte riskera. Det var ett tag sen OMX så obehindrat tappade så många punkter så därav var jag inte riktigt beredd på rörelsen.

Efter det stora droppet återhämtade sig OMX en del som jag initialt trodde att de skulle göra. Men när själva rekylen kom var jag inte tillräckligt bestämd och övertygad för att verkligen hålla i mina långa positioner som jag faktiskt åter hade tagit runt 1775-1778! RSI hade gått rakt ner i backen och pekade verkligen på att en rekyl var på väg, men ändå täcker jag? Kan inte göra något annat än att skylla på börspsykologin haha. Ibland är det nog bättre att helt enkelt stänga av skärmarna för att inte bli skraj för minsta lilla rörelse som går emot en.

Dagsgraf nedan


Utöver handel i OMX på morgonen var det inget som jag blev riktigt sugen att handla på. Speciellt eftermiddagen kändes riktigt sölig! Tråkigt nog avslutas veckan med en torsk alltså och saldot landar på 46 582,26.


Det var det! Plugget kallar och jag kommer inte sitta något mer på kontoret och handla. Det har varit ett par otroligt lärorika veckor. Nya kunskaper, nya erfarenheter och massa mer som kommer att hjälpa mig i min handel framöver. Hoppas ni läsare också har lärt er något genom mina bloggar. Förhoppningsvis har jag lyckats beskriva mina tankar och känslor någorlunda iallafall. Även om pengarna inte flög in på kontot direkt så känner jag verkligen att jag lämnar kontoret som en bättre trader med mycket mer kött på benen.

Min privata tradingresa fortsätter dock i höst! Det som jag tidigare tyckte var svårt med trading var att komma igång, men nu när jag verkligen har gjort det vill jag verkligen fortsätta i detta spår. I juni skrev jag ett blogginlägg om vad jag hade lärt mig under dessa tradingveckor (check it out om du ännu inte gjort) och där skrev jag bland annat att inget ersätter timmarna du spenderar framför skärmen. Med mitt IG konto kommer jag framöver sitta och handla index och massa andra produkter. Som hobbytrader kan jag verkligen rekommendera IG då det finns så många kortningsmöjligheter och då handelsplattformen och appen är så användarvänlig.


Jag vill såklart rikta ett stort tack till PhucketTrader och LoneWolf som gjorde detta möjligt. Två otroligt kompetenta traders som jag har väldigt mycket respekt för.

Sist men inte minst vill jag önska alla er läsare ett stort lycka till med tradingen framöver. Vi ses i orderboken!

//Praktikanten

Vill du också handla med IG? Klicka HÄR!