Första transaktionerna

Då var första dagens trades gjorda. Summerar vi dagen gick jag med vinst på cirka 750 kr, vilket är kul! I början av dagen var jag något nervig då jag inte ville gå torsk första dagen.


Tigo SDB – Lång à 237,7

Precis vid öppningen backade Tigo nästan 4 procent och där kände jag att en rekyl uppåt inte var omöjlig. Tigo som har fått väldigt mycket stryk på börsen under 2020 anses vara billig enligt många och jag själv har tidigare ägt aktien. Det som fick mig att trycka på köpknappen var att OMX30 snabbt tickade upp cirka 0,4 procent. Tanken med denna trade var att hålla positionen så länge OMX inte började ticka ner igen, vilket den såklart gjorde ganska direkt efter köpet haha. Jag stängde positionen bara fem minuter efter köpet till otroliga snittkursen 238,6 och tog hem megavinsten 36 kr.


SAS – Kort à snittkurs 9,0832

Dagens affär!

På morgonen kom nyheten att svenska staten räddar SAS genom en enorm emission. Detta fick aktien att rusa upp knappa 8 procent! Ingen information gällande teckningskurs har släppts men sannolikt kommer staten att teckna aktier en bra bit under nuvarande kurs och en rejäl utspädning av aktierna kommer att ske. Jag valde då att börja korta aktien strax efter kl 10 då aktien fortfarande var upp dryga 4 procent för dagen. Därefter sålde jag ytterligare aktier då en negativ kurstrend började formas (se bild).

Detta är en kort position som jag gärna hade suttit på under ett par dagar, men tyvärr har jag endast möjlighet att korta aktier intradag. Därmed var jag tvungen och stänga alla korta positioner innan stängningen. Jag stängde positionen gradvis under eftermiddagstimmarna (blå pluppar = köp). Detta var helt klart dagens trade då jag håvade in närmre 800 kr. Sådärja!


Oncopeptides – Lång à 119,16

Ett köp som gjordes med hopp om att marknaden skulle reagera positivt på publiceringen av deras fullständiga fas 2-studie horizon. Aktien var upp som mest 3 procent under dagen men jag höll i position i tron om fler skulle köpa på publiceringen och att den alltmer stabila marknaden på eftermiddagen skulle ge den en skjuts upp, men icke sa nicke. Jag stängde positionen på 118,6 så en minitorsk blev det.


Kommer nog få bättre struktur i hur jag presenterar mina trades allt eftersom tiden går, så håll ut! Nästa blogg kommer imorgon.

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

Ciao! //Fill or Kill-praktikanten