Tuff börsdag!

Tjenamors!

Idag, tisdag 16 juni, gick det mycket ganska snett. Först en snabb och ovärd trade i öppningen och senare en plågsam uppgång i SAS. Innan dessa veckor av trading var jag väl medveten om att jag skulle få uppleva röda dagar, men när dem väl kommer är det fortfarande tungt att ta.


ISR Holding – Lång à 8,48

Dagen på börsen började med ett riktigt stolpskott till trade! I öppningen var OMX väldigt stark och ett företag som jag tidigare har kollat på, ISR, öppnade väldigt svagt och var nere närmre 6 procent. ISR är ett läkemedels- och forskningsföretag som jobbar med behandling av HIV och andra virusinfektioner. Företaget är väldigt haussat då de har inlett utvecklingen av ett vaccin mot Coronaviruset.

Jag kom in på en snittkurs på ungefär 8,48 som vara cirka -3 %, i hopp om att en stark börs och tidigare hausse skulle ge kursen en rekyl upp. Raka motsatsen inträffade! Aktien gick snabbt ner under 8 och jag var genast rätt rejält back på traden. När en rörelse så snabb gick emot mig blev jag rätt svettig och ville bara ut. Jag täckte positionen på 7,88 och det blev en torsk som raderade hela vinst från gårdagen. Kul start på dagen! Nu i efterhand känner jag att köpet var väldigt ogenomtänkt och mer av ett rakt bet. Detta blir en läxa för resten av tradingen framöver. Förlusten var nästan 1000 kr.


SAS - Kort à 8,86

En trade som gick bra igår, men som blev en riktigt utdragen och jobbig trade denna dag. På lite längre sikt tror jag att aktien ska ner en bra bit från kursen idag, men problemet är, som jag sa skrev igår, att jag endast kan korta aktien intradag. Idag sålde jag aktien till ett snittpris på 8,86 som under ett tag på förmiddagen var en plusaffär. Men vid 11-tiden fick aktien fart och gick rätt obehindrat upp en bra bit över 9 kr. Jag täckte traden i snitt på 9,2 kr och det innebar en torsk på drygt 600 spänn.


Kinnevik B – Lång à 242

En trade som jag hoppas sitta på under ett par dagar. DNB markets höjde riktkursen för Kinnevik till 265 kr. Det i kombination med att investmentbolaget just nu har en substansrabatt, dvs att aktien är lägre värderad jämfört med innehaven i investmentbolaget, på ungefär 20 % gjorde att köpet kändes rimligt. Förhoppnings fortsätter den starka börsen imorgon också, gör den inte det kommer jag sannolikt inte vara långt ifrån säljknappen.


Sinch – Kort à 715

Sinch som har varit en av årets bäst presterande aktier gick igår väldigt starkt och kom idag med nyheten att de ska genomföra en nyemission till kursen 665. Trots detta gick aktien fortfarande upp med som mest cirka 4 % under dagen. Jag testade då att korta aktien vi 715 kr, men utan någon större utveckling. Aktien var nere och nosade på 700 men när börsen kändes stark på eftermiddagen valde jag att stänga positionen på 714, så det blev en plus minus noll affär.


Volvo – Kort à 145,75

På eftermiddagen när Volvo var uppe på ”day high” +7 procent kom nyheten om att företaget ska säga upp 4100 anställda. Jag kortade då aktien direkt efter nyheten släpptes. Kursen fick sig en pytteliten dipp, innan den ganska direkt åter fick kraften tillbaka. Köparna blev alltså inte så avskräckta av nyheten så jag täckte positionen på 146 kr. Ingen större size på traden så detta vara också i princip en plus minus noll affär.


Oasmia Pharmaceutical – Lång à 6,13

Lone Wolfs långsiktiga case! Jag köpte själv aktien inför rapporten på torsdag och tror på hausse inför det. Har börjat bra men kommer hålla aktien i alla fall fram tills imorgon. Uppdatering om detta kommer i morgondagens blogg.


Summerar vi dagen landar jag på cirka -1100 kr (vinster/förluster i ej stängda positioner inräknat). Tuff dag kort och gott! Inför morgondagen ska jag försöka glömma detta och komma in till kontoret med fräscha idéer. Saldot på Nordnet ligger nu på cirka 49 200.

Nya tag imorn!

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

// FillorKill-praktikanten

P.s. Lite strul med bildfunktionen, kommer förhoppningsvis imorgon!