Marig sommarbörs!

What’s up!

Det är torsdag den 18 juni och det är märkbart mindre action på börsen. Förmodligen är många redan borta från burkarna och planerar inför midsommar istället. Tradingen senaste dagarna har varit klurig minst sagt! Efter en grön dag i måndags har jag nu haft tre röda dagar i rad. Kan inte förneka att det påverkar en lite i de beslut man gör. Börspsykologi är inte nådigt haha…


Prebona AB – Lång

Köp: 5,75 Sälj: 5,5 Resultat: -303

Ytterligare en nyhetstrade. På morgonen kom nyheten om att Prebona har tecknat ett andra avtal med Syngenta Seeds BV. Det nya avtalet täcker utveckling, försäljning och distribution av nya produkter. Jag köpte då snabbt aktier i öppningen och var redo att sälja på en potentiell vidare kursutveckling. Tråkigt nog var det väldigt låg omsättning i aktien och jag täckte positionen. Nyhetstrading verkar inte fungera så bra i rådande börsklimat så kommer troligen fokusera mer på annan handel nästa vecka.


SAS – Kort

Sälj: 8,96 Köp: 8,94 Resultat: +56

En aktie jag aldrig ger upp haha! Förstår inte hur kursen håller upp så bra. Denna gång torskade jag i alla fall inte pengar på företaget men hoppades så klart på mer… Sålde och köpte aktier under hela förmiddagen men kursen vägrade att rasa rejält.


Oasmia Pharmaceutical – Lång

Köp: 6.37

Nytt köp i Oasmia! Rapporten kom på morgonen och det mesta var enligt förväntan. Öppnade på plus på morgonenmen föll snabbt under nollan. Tyckte den var något översåld när den gick under -4 procent och började köpa där. Kursen föll ytterligare under dagen och jag snittade ner mig allt eftersom och landade på en snittkurs på 6.37. Verkade som att det fanns en stor säljare som sålde på under hela dagen i princip, vilket därav pressade kursen. Är en minusaffär just nu men tror på att kursen får en rekyl på måndag så håller denna över helgen.


Håller även Tigo, som köptes igår, över helgen. Tycker den var stark relativt börsen så känns som att den kan gå bra nästa vecka.

Summerar vi veckan var den inge vidare bra. Saldot ligger nu på ca 47 000 med alla öppna positioner inräknat och tillkomna courtageavgifter. Hoppas på fler gröna dagar nästa vecka!

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

Glad midsommar!

// FillorKill-praktikanten