Monopolpengar

Tjäna!

Idag, 23 juni, var dagen då jag äntligen skulle få se en grön dag igen! Efter 4 förlustdagar i rad var detta verkligen en riktigt skön känsla kan jag medge haha. Det är lustigt vad snabbt ens psyke kan hamna i obalans om man träffar fel ett par dagar. Att börspsykologi är en central del av trading är inget nytt såklart, men att få uppleva det "first hand" är något helt annat. En sjukt bra lärdom för framtida handel!

Som jag skrev i gårdagens blogg stängde jag alla positioner igår för att komma till kontoret idag med en helt tom portfölj för att få en fräsch start. OMX öppnade positivt och var väldigt stark under förmiddagen. Men utöver det var börsen ganska torr på nyheter osv. Lustigt nog kom vinstaffären istället på kortsidan i OMX.


Nokia - Lång

Köp: 41,2 Sälj: 41,315 Resultat: +18

Vid kl 10 kom nyheten att Nokia har fått en order på Irland om att förse fibernätverk till 540 000 byggnader på landsbygden. Med den starka börsen i ryggen köpte jag in mig ganska direkt. Aktien fick sig dock aldrig något riktigt uppsving så jag stängde positionen relativt snabbt efter.


OMX30 Terminen - Kort

Sälj: 1691,5 Köp: 1684,6 Resultat: +687

En riktigt skön trade! På eftermiddagen strax innan öppningen i USA hade OMX börjat visa lite motstånd kring 92-94. Ett S&P 500 index pekade även på att USA skulle öppna lägre än Sverige, vilket gjorde att jag kände mig mer självsäker i min trade. Jag kortade då terminen genom att köpa en Mini Future Short produkt (Mini S OMX Nordnet 148 mer exakt) som finns att välja mellan på Nordnets hemsida. Jag köpte 100 st av dessa vilket innebar att värdet på positionen skulle öka/minska med 100 kr per punkt. Roligt nog gick terminen ner ganska snabbt och jag var genast in the money! Vid 1685 ungefär började terminen möta lite motstånd och jag valde då att stänga positionen med en schysst vinst.


Utöver det blev det inte så mycket mer. Det var en lugn dag bortsett från terminhandeln som sagt och jag kände inte för att ta någon position bara för att. Saldot ligger nu på cirka 45 900 kr med tillkomna courtage avgifter från igår.

En härlig dag för kropp och sinne! Fick idag höra av en person på kontoret att man måste hantera tradingkapitalet som monopolpengar och det ligger verkligen något i det. Annars blir man för emotionell och tar dåliga beslut helt enkelt. Detta är någonting som de flesta jobbar på under hela sina liv, så denna process sker ju såklart inte på en dag haha. Men hursomhelst är det bra att bli påmind om det då och då.

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

Back at it imorgon bitti!

//FillorKill-praktikanten