Grönt är skönt

Morsning korsning!

Idag är det Onsdag den 24e juni och börsen var svag i princip hela dagen. Det svänger rejält på marknaden och ingen tycks veta vart vi är på väg. Idag blev det också en grön dag, inte den största någonsin men grön iallafall. Lite tråkigt att det bara är två dagar kvar på min praktik nu innan ett uppehåll till augusti, med tanke på ett bättre flow senaste dagarna!


Cell Impact - Kort

Sälj: 39,2 Köp: 38,25 Resultat: +475

Vid 10 tiden kom nyheten om ett insidersälj på 0,5 miljoner kronor. För ett företag som Cell Impact som är otroligt haussat och upp över 300 prolle i år är detta såklart en redig varningsklocka. Jag såg nyheten på twitter via "InsynsMannen" som twittrar om just sånna här typer av nyheter. Turligt nog släpptes nyheten något senare på andra håll vilket gjorde att jag hann korta aktien innan den började falla. Riktigt skön känsla att först på bollen för en gångs skull haha!


NetEnt B - Lång

Köp: 72,73 Sälj: 72,66 Resultat: -139

Något komplicerat case men hoppas jag förklarar tydligt nog!

Innan öppningen kom nyheten att Evolution Gaming Group hade lagt ett bud på NetEnt med en stor premie, dvs att budpriset per aktie var högre än senaste aktiekurs. Budet var utformat på det sättet att NetEnt skulle erhålla 0,1306 Evo-aktier per Evo-aktie, vilket innan öppning gav NetEnt ett aktievärde på cirka 80 kr. På grund av hur budet var utformat var alltså NetEnts kurs i princip helt beroende på Evolutions aktiekurs.

Detta fick NetEnt att öppna i 77 kr och en enorm omsättning gjordes i aktien under hela dagen. Kursen föll dock efter öppningen då Evolution öppnade dåligt och var ner som mest cirka 10 procent på förmiddagen.

Att Evolution skulle falla så mycket kändes orimligt så jag gick lång i NetEnt vid 73,1 på förmiddagen med tron om att Evolutions kurs skulle reparera sig. Timingen visade sig vara dålig och jag täckte mig på 71,70 med en redig torsk. När säljtrycket i aktien verkade ha lugnat ner sig köpte jag sedan in mig igen vid 70,70 och höll positionen till 72. Detta raderade i princip hela min tidigare torskaffär vilket jag var glad över, men jag skulle definitivt behållit positionen längre då aktien stängde i 74,70.


Om timingen i NetEnt hade varit något bättre skulle detta blivit en riktigt bra dag, men nu blev det inte så haha. Trots det var det en grön dag så inget att sura över!

Med courtageavgifter från igår är saldot nu uppe på cirka 46 100. Nu hoppas vi på 2 gröna dagar till denna vecka!

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

Simma lugnt

//FillorKill-praktikanten