Robeco New World Financial steg 5 procent i november - EQT bland de positiva bidragsgivarna

Tuesday, December 24, 2019 9:00 AM
Robeco New World Financial E EUR överpresterade sitt jämförelseindex och steg 5 procent i november. Fonden är därmed upp 32,3 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

I en marknadskommentar skriver fondförvaltarna Patrick Lemmens och Christian Vondenbusch att den positiva utvecklingen drivits av att fondinnehaven och finanssektorns kvartalsrapporter överlag varit mycket positiva. Samtidigt som tonerna från handelskriget mellan USA och Kina har ljusnat.

Positivt bidrag kom från EQT, AXA Equitable, Charles Schwab och Citigroup. De innehaven som tyngde avkastningen mest var Allianz, Green Dot och JPMorgan Chase.

Fonden ökade under månaden sin position i Prudential medan innehaven i Mercantile & General, Flow Traders och LSE såldes.

Inom tillväxtmarknader köptes aktier i Bandhan Bank samt Intrum och i digital finans ökades innehaven i Green Dot och Envestnet. Positionen i Credit Suisse minskades.

Inför framtiden spår förvaltarna att vi troligtvis inte får någon djup recession och anser istället att risken för en likviditetskris är allt större. Centralbankerna lär fortsätta med sin stimulerande politik och i samband med presidentvalet kommer Trump troligtvis vilja se en fortsatt stark ekonomi och aktiemarknad.

De tre största innehaven i fonden var per utgången av månaden Sberbank, Citigroup och Ping An Insurance med portföljvikter om 2 procent. Fonden har ett beta på nära 1 och för närvarande en cash position på cirka 1 procent.