Monivent kan vara intressant att teckna för den som investerar i högriskbolag - Börsplus

Friday, February 14, 2020 1:15 PM
Monivent erbjuder vården hjälpmedel när nyfödda barn inte andas som de ska. Vägen till framgång blir förmodligen blir lång och krokig men aktien noteras också till låg värdering. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen. Monivent genomför nu en nyintroduktion på Spotlight.

Börsplus hittar en varningsflagga i Monivent inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om svaga finanser och plumpar i cv. Genomsnittet är 4,3 varningsflaggor för mikrobolag.

Analystjänsten konstaterar att huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna.

Nyttan med Monivent Neo100 är tydlig och bolaget har smygbearbetat marknaden med sin övningsprodukt, skriver Börsplus som tror att det finns goda chanser att bolaget kan värderas upp när väl CE-märkningen faller på plats. Framgång därefter är svårt att sia kring.

"Det är inte fel för placerare som investerar i högriskbolag teckna i detta. Ett visst överhäng aktier, möjligt kapitalbehov och långsiktigt osäkra utsikter göra att vi stannar i en fyra på tärningen", skriver Börsplus i sin slutsats och ger aktien en fyra i betyg på den sexgradiga tärningen för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.