Q-Linea bedömer kunna lösa komponentfel under ny tidsplan - vd

Tuesday, November 19, 2019 9:55 AM
Diagnostikbolaget Q-Linea tror sig kunna lösa den tidigare kommunicerade problematiken med en tredjepartskomponent i produkten Astar under den uppdaterade tidsplanen och därefter inleda kliniska studier i USA och Europa under andra halvåret 2020. Det sade bolagets vd Jonas Jarvius under en presentation vid Redeyes Life Science-dag i dag.

- Det var under verifieringstestet som vi hittade en komponent som fallerade i för hög grad för att vi skulle acceptera det. Vi valde att lösa problemet, sköt på studierna och har en tät dialog med tillverkaren. Vi bedömer att vi kommer att lösa det här, sade Q-Linea-chefen..

Beskedet satte press på bolagets aktie som nu har återhämtat sig något, bland annat tack vare ett besked i slutet av oktober om att bolaget fått positiv feedback från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA kring utvecklingsplanen för Astar.

- Vi skickade in underlag och hade ett möte med FDA i september som var över förväntan även om vi fått en bra indikation tidigare. Vi diskuterade också en alternativ strategi för kvalitetskörningar, vilket öppnar upp en möjlighet för en produkt som vi själva planerat för två år längre fram i tiden. Så det var en väldigt positiv feedback, sade vd:n. .

Bolagets uttalade strategi är att gå till marknaden med en partner, förhoppningsvis en av de fyra som äger marknaden, enligt vd:n.

- Vi för nu diskussioner med dem, sade han.