Affärsvärlden ger köpråd för Bahnhof och Catella

Thursday, November 21, 2019 6:52 AM
Affärsvärlden ger köpråd för Bahnhof och Catella. Tidningen lämnar rådet avvakta för Cavotec och Astra Zeneca i den senaste utgåvan.

Risken har ökat, men den starka underliggande trenden för bredbandsoperatören Bahnhofs affär finns kvar. Affärsvärlden ser ett köpläge efter årets kurstapp. Tidningen upprepar sitt köpråd med riktkurs 31 kronor på ett års sikt i den senaste utgåvan.

Verkstadsbolaget Cavotec utvecklas åt rätt håll. Frågan är dock om inte uppvärderingen av aktien har gått väl snabbt. Affärsvärlden slopar sitt tidigare köpråd till en neutral vänta-rekommendation.

Catella gör det mesta rätt i sin renodling. Även med svagare tider i tamburen förblir det fastighetsinriktade finanshuset billigt. Värdepotentialen på uppsidan är bibehållen och börsen är fortsatt skeptisk. Tidningen upprepar sitt köpråd, mot riktkursen 40 kronor på ett års sikt.

Astra Zeneca står inför ett antal goda år när nya preparat kommer ut på marknaden. Stigande försäljning och ökad lönsamhet ligger i korten, men efter årets kursuppgång är det mesta inprisat, bedömer Affärsvärlden och ger en neutral vänta-rekommendation.