Tyskland öppnar upp för onlinebetting men lagen är full med restriktioner, sektorn tyngs

Thursday, March 5, 2020 12:05 PM
Tysklands delstater är till slut överens om en ny lag för onlinebetting, inklusive sportsbetting, som ska träda i kraft den 1 juli 2021, rapporterar iGaming Business.

Den nya lagen är dock begränsad vad gäller antalet tillåtna spel (virtuella slotmaskiner, kasinobordspel och poker) och är full med restriktioner för var och en av segmenten.

Som exempel är maxinsatsen på slotmaskiner begränsad till en euro per dragning. Därefter måste personen vänta i minst fem sekunder innan man kan göra en ny dragning. Automatiska dragningar är förbjudna.

Sajten påpekar att med slotmaskiner är det mer vanligt med en väntetid på två till tre sekunder.

”Introduktionen av en minimal väntetid på fem sekunder för landsbaserade slotmaskiner har redan lett till betydande missnöje med spelare”, skriver sajten.

På samma sätt för onlinepoker finns det begränsningar för hur mycket pengar en spelare maximalt kan ha på bordet. Det är också förbjudet att köra poker på flera bord samtidigt, även om ett tillstånd kan ges för upp till fyra bord.

Uppgifterna om den nya lagen lyfter inte direkt sektorn som i stället faller mer än breda index på torsdagen. Kindred tappar 2,7 procent, Betsson 2,6 procent och Leovegas 3,1 procent.