Börsveckan ger köpråd för Mips och Lundin Gold

Monday, March 2, 2020 5:51 AM
Börsveckan rekommenderar köp av Mips och Lundin Gold i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Hövding, Boozt, Scandic Hotels, Saab, CTT Systems och Logistri.

Hjälmbolaget Mips försäljning stiger stadigt och aktiekursen likaså. Bolaget siktar på miljardförsäljning redan 2025 och lyckas bolaget nå det målet finns fin kurspotential. Börsveckan ser ett bra tillväxtcase i Mips trots en hög värdering och ger köpråd.

Hövding hade ett viktigt 2019 med lansering av bolagets nya 3-serie och en internationell satsning. De närmaste kvartalen blir en viktig vägvisare. Tidningen tror inte att bolaget når positivt rörelseresultat i år och väljer att avvakta med aktien.

E-handlaren Boozt drämde till med ett riktigt starkt bokslut där lönsamheten imponerade. Börsveckan väljer att avvakta i dagsläget, men bevakar aktien då en eventuell kursnedgång kan ge ett bra köpläge.

Lundin Gold är på väg att starta guldproduktion i Ecuador i år och med ett fortsatt högt guldpris ser vinstförutsättningarna goda ut de kommande åren. Tidningen ger ett spekulativt köpråd då risken i aktien är hög.

Scandic Hotels bokslut var bra med fin tillväxt såväl som lönsamheten. Coronaviruset skapar dock osäkerhet och även om värderingen är modest, bedömer Börsveckan att det inte är någon brådska med att köpa aktien. Rådet stannar därför vid avvakta.

Försvarsbolaget Saab imponerar inte med svaga kassaflöden och volatila resultat de senaste två åren. Tidningen väljer att stå vid sidlinjen och avvaktar med aktien.

CTT Systems är verksamt inom avfuktningssystem för flygplan. Börsveckan bedömer att värderingen är lite för hög i dagsläget för ett köpråd och väljer att avvakta.

Vidare slopar tidningen sitt säljråd för Logistri efter bokslutet. Det nya rådet blir avvakta.