Federal domare tror Amazon kan vinna överklagan kring Jedi-kontraktet

Monday, March 9, 2020 11:56 AM
Federala domaren Patricia Campbell-Smith bedömer att Amazon sannolikt kommer att vinna sin överklagan över Pentagons tilldelade molnkontrakt till Microsoft.

Det var Campbell-Smith som den 13 februari utfärdade ett stopp för utförande av kontraktet medan Amazons överklagan ännu är aktuell. Hennes synpunkt på Amazons chanser att vinna överklagan finns nu i offentliggjorda dokument som Reuters fått ta del av.

Amazon har överklagat kontraktet för att det bedömer att president Donald Trump påverkat försvarsdepartementet i beslutet. E-handelsjättens ägare Jeff Bezos kontrollerar också Washington Post som rapporterat kritiskt om presidenten som i sin tur försökt svartmåla Amazon och Bezos.

Amazon bedömdes länge vara favorit till kontraktet när det i höstas blev tilldelat Microsoft. Kontraktet, som formellt går under namnet Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud eller Jedi, är värt tio miljarder dollar. Det ska hjälpa USA:s militär att bättre samla in data och teknik från avlägsna områden.

Campbell-Smith valde att stoppa kontraktet tills vidare, men inte på Amazons anklagelser mot Trump utan en teknisk aspekt som avser Microsofts förmåga att lagra data under ett visst scenario.