Börsveckan ger köpråd för Dignitana, Novotek och Amhult 2, säljråd för Logistri och Devport

Monday, January 27, 2020 5:50 AM
Börsveckan rekommenderar köp av Dignitana, Novotek och Amhult 2 i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar säljråd för Logistri och Devport samt rådet avvakta för Paxman och Braincool, Eurocon.

En potentiell biverkning av cytostatikabehandling är håravfall. Med skalpkylning minskar risken drastiskt och ledande inom området är svenska Paxman. Börsveckan väljer att avvakta med Paxman och ser större potential i branschkollegan Dignitana.

Dignitana var tidigt ute i USA med skalpkylning, men försäljningen har inte tagit fart. En ny affärsmodell kan ändra på den saken, liksom bolagets nya produktgeneration som ser lovande ut. Tidningen ger köpråd för Dignitana för den som inte skyr risk.

Braincool värderas till knappt 320 miljoner kronor. För det får man flera produkter med marknadsgodkännande samt en option i form av Cooral-system som nu utvärderas kliniskt. Det kan bli intressant, bedömer Börsveckan som ändå väljer att ta det säkra före det osäkra och avvaktar med Braincool.

Det lilla konsultbolaget Novotek har en fin exponering mot automationstrenden inom industrin. Bolaget har accelererat tillväxttakten den senaste tiden samt är välskött och har en stark kassa. Tidningen ger köpråd för aktien.

Logistri är en udda fågel i fastighetsbranschen. Bolaget är mångt i mycket ett spel på att Pareto ska agera garanter för alla aktieägares bästa framför sina egna fickor. Börsveckan är tveksamma till det, även om den goda utdelningen lockar. Tidningen ger säljråd för aktien som handlas till 25 procent premie mot substansvärdet.

Fastighetsbolaget Amhult 2 utvecklar Amhult centrum i Göteborg. Aktien handlas med en substansrabatt på 10 procenttrots att verksamheten fortlöper väl. Det kan bero på ägarsituationen. Börsveckan anser att det positiva väger tyngst och ger köpråd för aktien.

Teknikkonsulten Devport fortsätter att pressas dels på börsen och dels av kunderna inom fordonsindustrin som har det motigt. Marginalerna har kollapsat och tidningen lämnar säljråd.

Teknikkonsulten Eurocon har en fallande marginaltrend, men tillväxten hålls uppe tack vare förvärv. Ett projekt åt SCA är lovande och med fler projekt kan aktien bli intressant. Värderingen är dock rimlig, enligt Börsveckan som väljer att avvakta.