Affärsvärlden ger köpråd för AQ Group, Probi och Cloetta

Thursday, March 12, 2020 6:28 AM
Affärsvärlden rekommenderar köp av AQ Group, Probi och Cloetta i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Loomis.

Underleverantören AQ Group möter kortsiktig motvind på grund av den vikande konjunkturen. Efter att en tredjedel av börsvärdet raderats ut ser dock aktien väl billig ut. Bolaget har goda förutsättningar att övervintra och värderingen är väldigt låg i relation till bolagets kvaliteter. Affärsvärlden trycker återigen på den långsiktiga köpknappen.

Probiotikabolaget Probiotikabolaget Probi har ett par tuffa år bakom sig. 2020 har ledningen sagt att tillväxten ska återvända. Blir det realitet samtidigt som effektiviseringsprogrammet får effekt finns bra uppsida i aktien. "På de premisserna vågar vi oss på ett köpråd. Men alltså inte för den som har orolig mage", skriver tidningen i en analys som tidigare publicerats av Börsplus.

Kontanthanteringsbolaget Loomis aktien börjar se köpvärd ut igen efter den senaste tidens kursfall. Men det finns tendenser i de senaste rapporterna som gör att köpläget känns mindre givet nu än tidigare. Ovanpå det finns oron kring corona och kontanterna. "Vi stannar vid ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i en analys som tidigare publicerats av Börsplus.

Konjunkturstabila Cloetta kan på en orolig börs vara ett alternativ. Ledningen behöver få ordning på lösgodiskonceptet som har tyngt marginalerna de senaste åren. Klarar bolaget det finns det bra potential i aktien. "Cloetta har en stark marknadsposition och vi ser aktien som ett defensivt val. Rådet blir köp", skriver tidningen.