Crown Energy kommenterar partnern Africa Energys utfarmningsavtal i Sydafrika

Tuesday, February 25, 2020 7:00 AM
Crown Energys partner och operatör i Block 2B i Sydafrika, Africa Energy, har tecknat två utfarmningsavtal där man överlåter 62,5 procent av sina andelar och operatörsskapet i Block 2B till Azinam.

I utbyte får Africa Energy finansiering av nästa prospekteringsbrunn, Gazania-1, där borrning väntas inledas i slutet av 2020.

Crown Energy ser positivt på affären:

”Vi är mycket nöjda med den utfarmning som vår partner Africa Energy nu har avtalat och kommunicerat. Licensen kommer nu att göra ytterligare operationella framsteg, med avsikt att borra en brunn senare i år. Detta är vad vi har väntat på sedan vi farmade ut till Africa Energy för några år sedan”, säger vd Andreas Forssell och fortsätter.

”Africa Energys utfarmning visar också att vår egen utfarmning med Africa Energy i december 2015 var skälig och affärsmässigt bra. Vi är mycket nöjda att vara finansiellt täckta för den kommande prospekteringsbrunnen och vi ser mycket fram emot alla aktiviteter framöver. Vi är övertygade om att den nya operatören på licensen, Azinam, kommer att använda sin långsiktiga erfarenhet och kunskaper för att driva licensen vidare och ta oss igenom borrningen av Gazania-1-brunnen på ett bra sätt”.

Crown Energy äger 10 procent i Block 2B som befinner sig utanför Sydafrikas västkust. Olja upptäcktes där 1988 och tester i en brunn resulterade i en daglig utvinning på 191 fat per olja.