Börsplus ser ingen säker hamn i utdelningsportföljen

Thursday, March 12, 2020 2:25 PM
Börsplus utdelningsportfölj motstår inte börsraset och "som utdelningsinvesterare bör man nog stålsätta sig för att förslagen om 2019 års utdelning kan komma att justeras när det drar ihop sig till stämmor", skriver analystjänsten i en uppdatering på torsdagen.

"Vad kan göras? Till skillnad från i vår vanliga portfölj har vi ingen kassa eller andra hedgar i utdelningsportföljen. Den är fullinvesterad. Det dröjer ytterligare en tid innan utdelningarna börjar komma in och ge nytt kapital att investera", skriver Börsplus.

Något man kan titta på är om raset rubbat relativvärderingar i någon intressant riktning. Börsplus noterar till exempel att Akelius D-aktie avkastar lika bra som NP3 preferens just nu, kring 6,6 procent.Akelius har bättre tillgångar och en låg belåning, bedömer analystjänsten.

"Att leta aktier som gynnas av stanna-hemma-trenden nu när personlig kontakt ska minimeras av smittspridningsskäl, är en annan idé. Bolag inom distansmöten, dataspel, streaming av diverse media brukar nämnas. Få av dessa är högutdelare. Kanske Leovegas är ett alternativ, med en direktavkastning över 6 procent", avslutar Börsplus.