Pareto har Kinnevik och de bägge Vostok-bolagen som favoriter bland investmentbolagen

Thursday, March 12, 2020 10:03 AM
Den senaste tidens kraftiga börsnedgång och volatila marknader har resulterat i att substansrabatten för de svenska investmentbolagen har ökat, konstaterar Pareto Securities i en branschanalys daterad den 12 mars. Substansrabatten för de bolag som Pareto följer har i genomsnitt ökat från 5,8 procent den 19 februari till 13,5 procent i dagsläget.

Pareto anser att investerarna bör vara försiktiga med att öka sin exponering mot sektorn i dagsläget. Analyshuset sänker sin rekommendation för Latour till sälj, från tidigare behåll och höjde den 3 mars rådet för Kinnevik till köp, från tidigare behåll.

"Vi ser idag störst uppsida i Kinnevik, Vostok New Ventures och Vostok Emerging Finance", skriver Pareto.

Pareto sänker sitt råd för Latour till sälj, från tidigare behåll, med motiveringen att aktien handlas till en premie på substansvärdet på 16,5 procent.

När det gäller Kinnevik motiverades köprådet för att substansrabatten på 25,5 procent innebär ett bra ingångsläge då bolagets nyckelinnehav Tele2 och Zalando har flera egenskaper som bör vara attraktiva i dagens marknad.

Pareto ser också god potential i Vostok New Ventures och Vostok Emerging Finance som handlas till substansrabatter på 38,3 procent respektive 29,8 procent. Bägge Vostok-bolagen har portföljen som helt består av onoterade innehav, där negativa värdeförändringar troligen kommer tynga substansvärdet i första kvartalet. Den stora substansrabatten kan dock innebära ett bra ingångsläge i dessa aktier.