Iapoteks omsättning ökade mer än 35 procent i februari

Tuesday, March 3, 2020 1:22 PM
Detaljhandelsbolaget Iapotek omsatte preliminärt 4,1 miljoner kronor i februari, en ökning med över 35 procent jämfört med samma månad föregående år.

"Vi ser en markant försäljningsökning på båda dotterbolagen jämfört med föregående år. Apotek365 ökade sin omsättning med över 50 procent i februari månad och vi kan se snabba effekter av de ökade insatserna på marknadsföringen av Apotek365. Vår nya Digitala markandsföringsexpert börjar komma in i vår verksamhet och tar ett allt större grepp om verksamhetens marknadsföringskanaler, vilket också skapar resultat", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Precis som andra apotek har bolaget snabbt sålt slut på handsprit, munskydd och liknande produkter på grund av situationen med coronaviruset. Iapotek arbetar nu på att få hem nya beställningar av produkterna.

Framåt blir fokus på att utöka och bredda sortimentet kontinuerligt och marknadsföring av Apotek365. Det finns även planer på lansering av fler nya produkter med eget varumärke under andra kvartalet.