Börsveckan ger köpråd för Cibus, Byggmax, Svedbergs och Coor samt lanserar ny utdelningsportfölj

Monday, January 13, 2020 5:41 AM
Börsveckan rekommenderar köp av Cibus, Byggmax, Svedbergs och Coor i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Clas Ohlson och Billerud Korsnäs.

Börsveckan lanserar även traditionsenligt en ny utdelningsportfölj som i år består av 14 bolag. Det är Björn Borg, Byggmax, Byggpartner, CAG Group, Cibus, Coor, Jetpak, Kindred, Nobia, Nobina, Peab, SEB, Telia och Volvo.

Det finska fastighetsbolaget Cibus är ingen tillväxtraket men växer genom förvärv. Aktien lockar med hög utdelning och trygga intäkter. Börsveckan ger köpråd för aktien.

Byggkedjan Byggmax ökar vinsten men aktien faller på börsen. Ökenvandringen efter fiaskoförvärvet av Skånska Byggvaror är till stor del över och med en låg värdering samt en förmodad återupptagen utdelning kan aktien bli en vinnare igen, bedömer tidningen som ger köpråd.

Clas Ohlson har efter en lång svacka med pressade marginaler de senaste kvartalen börjat uppvisa en positiv trend. Risken är dock hög, anser Börsveckan som väljer att avvakta.

Badrumsinredningsbolaget Svedbergs har haft det motigt på börsen, trots låga räntor och en stark konjunktur. Den senaste delårsrapporten var dock något av en vändpunkt. Tidningen bedömer att chansen i förhållande till risken är ganska attraktiv och sätter med viss tvekan köp.

Coor kombinerar en hög direktavkastning med relativt låg verksamhetsrisk. Bolaget har även möjligheter till värdeskapande förvärv. Börsveckan ser en fin uppsida och lämnar köpråd.

Billerud Korsnäs kan tyckas stå inför en skördetid efter den gigantiska investeringen i Gruvön. Tidningen bedömer dock att aktien är rimligt värderat och ger rådet avvakta.