Affärsvärlden ger köpråd för Boozt och Hexpol

Thursday, March 5, 2020 6:49 AM
Affärsvärlden rekommenderar köp av Boozt och Hexpol i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Stillfront och Afry/ÅF Pöyry.

Boozt är med ett starkt bokslut en av månadens kursvinnare. Det finns dock mer potential i e-handlaren. I det korta perspektivet finns risk för besvikelser, men ledningens lönsamhetsfokus och operativa strategi övertygar, anser Affärsvärlden som ger köpråd med riktkurs 70 kronor.

Spelkoncernen Stillfront fortsätter sin förvärvsresa. Bolaget köpte för drygt en månad sedan amerikanska Storm8 för 2,9 miljarder kronor. Det är inte svårt att se fortsatt uppsida i aktien, men efter en stark uppgång väljer tidningen att säkra hem vinsten. Risknivå är trots allt högre efter förvärvet. Rådet blir neutral, skriver Affärsvärlden. Denna analys har tidigare publicerats av Börsplus.

Teknikkonsulten ÅF:s köp av finska Pöyry såg riskabelt ut men har gått vägen. Synergierna är på plats och den nya ÅF-koncernen, som numera kallas för Afry, har värderats upp på börsen. Affärsvärlden bedömer att värderigen är rimlig och ger aktien ett neutralt råd.

Förvärvsmaskinen Hexpol föll tungt på bokslutet och sedan fick vd Mikael Fryklund hastigt lämna. Osäkerheten kring konjunkturen och vd-bytet gör Hexpol till en svårbedömd aktie på kort sikt, men för långsiktiga investerare framstår aktien som klart intressant på nuvarande nivåer, anser Affärsvärlden som upprepar sitt köpråd.