Vinnare och förlorare

Tjenatjena!

Det är onsdag 17 juni och börsen har pendlat mellan noll och plus en procent. Man märker verkligen av att många är på semester då börsen är rätt trög i vissa fall. Idag gjorde jag både lite rätt och fel. Saldot gick ändå ner så det har varit två lite jobbigare dagar på börsen nu för min del…


Oasmia Pharmaceutical - Lång

Köp – 6.27 (snitt) Sälj – 6,68 (snitt) Resultat - +973

Ett köp som gjordes igår och som har gått bra! Företaget släpper en rapport på torsdag har absolut blivit lite haussat inför detta. Dessutom kom en analys av analysguiden vid lunchtid idag där aktien fick en riktkurs på 10 kr. Detta fick aktien att stiga ytterligare. Vid nyheten köpte jag ytterligare lite aktier vilket höjde snittinköpskursen från igår. Sålde sedan en timme eller så innan stängning till en schysst vinst!


WNT Research - Lång

Köp – 2,73 Sälj – 2,78 Resultat - +138

Ett spännande biotechbolag som främst sysslar med utveckling av läkemedel för diverse metastaserande cancerformer. Köpte på nyheten om att företaget var färdigfinansierat genom en emission. En stor risk med forskningsföretag är att de får slut på pengar, så en finansiering är oftast tolkad som en bra nyhet. Aktien hade redan stigit en bra bit innan jag själv köpte, men trodde att det fanns mer att få där. Dock blev det ingen större utveckling efter det och jag täckte positionen innan stängning.


Tigo SDB - Lång

Köp – 254

Ett nytt (lite) mer långsiktigt försök! Tycker att grafen ser tilltalande ut ur ett TA perspektiv och tror ändå att aktien är undervärderad. Ligger back atm då kursen stängde på 246,6 men hoppas på positiv utveckling under morgondagen. Fortsättning följer!


ASTG B – Lång

Köp – 3,14 Sälj – 2,88 Resultat- -771

Dagens torsk! Köpte på nyheten om att de hade ingått ett ramavtal med SAAB. Med tanke på tidigare värdering av företaget kändes detta som en potentiell 50-100 procentare. Jag träffade rätt jäkla fel och tog mig svettig ur aktien med en ganska grov torsk.


SAS – Kort (igen)

Sälj – 9,20 Köp – 9,34 Resultat - -196

SAS känns som en helt omöjlig aktie att förutspå i nuläget. Kortade på förmiddagen och var på plus ett tag. Men likt igår gick den sakta men säkert upp och jag täckte position. Sen vid 15 tiden skriver affärsvärlden att aktien är grovt övervärderad och dyker till 9 spänn som lägst. Typiskt haha…


Sålde även Kinnevik positionen från igår då den inte utvecklades som jag hoppades. Blev en plus minus noll. ISK saldot är nu nere på cirka 48 200 med min öppna position i Tigo och courtageavgifter som tillkommit. Tycker börsen har varit svår att handla på senaste två dagarna och gissar att det även kommer vara svårt imorgon då många inte sitter framför datorerna utan planerar inför midsommar istället.

Det är bara att bita ihop!

Sugen på att börja handla aktier via Nordnet? Klicka här!

// Fillorkill-praktikanten