Dåligt med action!

Tjenatjena!

Idag, onsdagen den 26 augusti, har återigen varit en lugn dag på börsen. Känslan är att sommarbörsen ännu inte är helt över, vilket är synd när man är så sugen på att tradea järnet. På samma sätt som igår gick timmarna mitt på dagen långsamt då det var dåligt med action på börsen. Handeln efter öppningen i USA kändes också lite svårare idag.


OMX30 (Sverige30Cash 20SK) - Flera långa positioner - Resultat: 43

På morgonen öppnade OMX30 lågt och var nere som lägst på 1776. Gick då lång runt 1778 då DAX kändes stark. Var dock lite rädd för att index skulle falla ytterligare så fegade lite grann med size och höll positionen alldeles för kort! Blev ändå en liten vinst så kan inte klaga allt för mycket. Försökte även gå lång senare på dagen med mindre lycka, vilket ledde till det mindre imponerade resultatet haha. Egentligen skulle man bara ha varit lång hela dagen!

Dagsgraf nedan.


Silver (500oz Minikontrakt) - Kort vid 2677 - Resultat: -366

Guldet och silvret hade under morgontimmarna inte visat någon vidare styrka. Sedan vid tre tiden tog kurserna fart. När RSI14 indikatorn för båda råvarorna indikerade på att de var överköpta blev jag sugen på att korta. Väntade in en röd stapel och kortade då silvret. Det var fel beslut då silvret endast konsoliderade en aning för att sedan nå högre nivåer. Stängde positionen vid 2693,7 med dagens torsk. Handel i silver är helt klart klurigt!

Dagsgraf nedan.


Ingen toppendag idag alltså! Med dagens förlust ligger saldot på 49 029, nästan exakt där jag var efter måndagens kassa trading. Missade att skriva ut saldot igår men tisdagens vinst och förlusten idag var i princip lika stora.

Transaktionshistorik nedan.

Åter igen lite sämre disciplin idag. Känner att det är något jag kommer behöva jobba med hela min "tradingkarriär" haha, likt många andra säkert.

Dagar som dessa är frustrerande, men ändå lärorika på sitt sätt. Vissa dagar presenteras inte grymma trades på löpande band, och det får man helt enkelt acceptera. Lättare sagt än gjort dock haha...

Nya tag imorn! //Praktikanten

Vill du också handla med IG? Klicka HÄR!